In Peter’s jonge jaren was hij al creatief bezig. Zo tekende hij in zijn 5e levensjaar al op het behang bij zijn ouders in Emmeloord. Veel stelde het niet voor. Echter heeft hij zich langzaam ontwikkeld. Zo heeft zijn vader Simon, met een achtergrond in bouwkunde, hem de kneepjes van het klussen in en rondom het huis geleerd. Niet iets waar Peter zich nu mee identificeert maar waar hij zeker wel zijn oplossende vermogen heeft getraind. Samen met zijn natuurlijke nieuwsgierigheid (wat al te zien was toen hij op zijn 2de zijn eerste lucifer aanstak) vormde dit een unieke uiting van eigenwijsheid. De pubertijd gooide alleen maar olie op het vuur. Door zijn verlangen naar sociale contacten zette hij zijn middelbare school op de tweede plek. Voor veel mensen die om Peter heen stonden was dit lastig. Zeker zijn ouders, die het beste met hem voor hadden, waren bezorgd. Peter merkte dat school hem geen leven gaf. Nadat hij ontdekte dat digitale media hem boeide besloot hij tegen het advies van zijn ouders op 17 jarige leeftijd te stoppen met havo en naar het mbo te gaan.
Samen met ontwikkelingen binnen Peter’s geloofsovertuiging viel alles weer op zijn plek. Toen zijn ouders en de anderen die zich zorgen maakte over Peter de enthousiaste zagen voor zijn opleiding Mediavormgeving, kregen zij weer vertrouwen in het feit dat Peter zich prima zou redden. Nog voordat hij zijn opleiding was begonnen kon hij zich al grotendeels door het software pakket Creative Cloud heen navigeren. Dat resulteerde in dat de docenten op zijn school hem de kans gaven de opleiding in 3 jaar af te ronden in plaats van 4.
Wegens de snelle voortgang binnen zijn studie leerde Peter dat hij een echte autodidact is. Zijn eerste stageplek herkende dit ook. Paul van der Ham besloot hem aan te nemen in het zijn leerwerkbedrijf iGlow-Media. Hier was Peter samen met een 4 andere stagiaires verantwoordlijk voor het bedrijf. Met de kennis van een aantal professionals en semi-professionele apparatuur zette zij verschillende video- en livestream-producties op. Klanten als het Deltion College, de CED-Groep en het MKB Ondernemerscongres konden op deze manier tegen lage kosten videos afnemen. Een enorm leerzame periode voor Peter.
In zijn laatste jaar liep Peter stage bij IQ-Media, een marketing bedrijf met grote bekendheid binnen Nederland. Hij draaide hier mee met een drietal professionals binnen de afdeling audiovisuele producties. Hij kreeg diverse taken als editor, productieassistent, producer en geluidstechnicus. Hij mocht hier meewerken aan projecten voor de Keukenconcurent, DLL, Craft, het Regio Zwolle congres en Desso.
Als eindopdracht is Peter een project aangegaan om een animatie te maken voor Family-7. Hiermee rondde hij in 2018 zijn opleiding als Media Designer af aan het Cibap te Zwolle. Met zijn brede kennis over onderwerpen als grafische vormgeving, fotografie, animatie en film had hij de gereedschappen om een eigen onderneming te beginnen. Met zijn specialisatie binnen audiovisuele producties heeft hij een aantal kleine opdrachten uitgevoerd voor een aantal non-profit organisaties als Loft Worship, CU/SGP Noordoostpolder en Flowrisen Ministries.
Voor Peter was dit alleen niet genoeg. De ideeën die hij kreeg gaven hem, net als zijn middelbare schooltijd, geen leven en dus besloot hij om een radicale beslissing te nemen en naar Californië te verhuizen om zich daar aan te sluiten bij BSSM. Voor veel mensen was ook dit weer een lastig moment. Voor Peter was dit slechts een avontuur. Iets waar hij zich inmiddels steeds meer in begon te herkennen. Tijdens zijn tijd in Amerika heeft hij zich met name ontwikkeld op het gebied van Leiderschap en Persoonlijke Ontwikkeling. Hij rondde zijn tijd daar af tijdens het begin van de Covid-19 pandemie. De quarantaine heeft hij vervolgens gebruikt om meer praktische vaardigheden te leren als tuinier, bakker, barista, klusser en kok.
Inmiddels is Peter’s leven volledig omgedraaid maar voor zichzelf kreeg hij een steeds beter beeld van wie hij nu in de kern is. Zijn leergierigheid en extraverte karakter is het gene wat is overgebleven. Een waardevolle ontdekking die misschien wel niet had plaats gevonden als hij zijn onderneming had voortgezet.
Peter heeft zich na zijn tijd in de Verenigde Staten verder ontwikkeld binnen de horeca en voedselindustrie. Na een korte periode als barista heeft Peter zijn carrière voorgezet als professionele zuurdesembakker bij Jorisbrood. Inmiddels is Peter zich weer aan het oriënteren op het gebied van media. Met een grote interesse in analoge fotografie en zijn passie voor beeldende kunst profileert Peter zich nu als video- en fotograaf.
Back to Top